A diákok alkotásai keltik életre a teret

2022.06.04. 07:05

A Hang-Szín-Tér legjobbjainak munkáiból nyílt kiállítás Kápolnásnyéken

Ismét fia­tal diákok kaptak lehetőséget munkáik bemutatására a Halász Gedeon Eseményközpontban. A bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola növendékei tették közszemlére alkotásaikat, amelyek péntektől tekinthetők meg az érdeklődők számára.

Hajdú Marianna

B. Hegedűs Piros festőművész büszke diákjai munkáira

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke köszöntötte a megnyitó vendégeit, és örömét fejezte ki, hogy újra tehetséges, fiatal alkotók munkái láthatók a helyszínen, a sorban már harmadjára. 

A vizsgaidőszak miatt a diá­kok sajnos nem lehettek jelen munkáik kiállításának megnyitó ünnepségén.

– Kicsit úgy állunk itt, mintha a tanáriban beszélnénk róluk – vette át a szót Pintér Balázs, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola tanára.

– A kiállított képek az iskola végzős diákjainak felvételis csoportjának munkáiból készült válogatások – tudtuk meg B. Hegedűs Pirostól, a Hang-Szín-Tér Művészeti  Szakközépiskola grafika–festészet tanárától, aki a saját rajzművészi és tanári tapasztalatait használja a gyerekek tanítása során. A végzős diákok felvételi előkészítéséért volt felelős a diákok utolsó évében. – Ez a kiállítás a szépségről szól, és arról a tudásról, amit mi le tudunk tenni az asztalra, de kifejezetten a felvételi követelményeknek a figyelembevételével, csendéletek, portrék, aktok elkészítésével. Nevezhetjük úgy is, hogy Best of Hang-Szín-Tér-­kiállítás – tette hozzá.

Az alkotók jelen pillanatban a vizsgákra és a felvételikre készülnek. A festő- és grafikusnövendékek munkái egyediek és modernek egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában