Frissen Fejérből

2022.06.26. 11:00

A cérna és a textil közös élete - Kiállítás nyílt Csóron (videó)

Szombaton este tartotta megnyitó ünnepségét A “Tudásunkkal kézenfogva a közösségért” program keretében létrejött hímzőszakkör.

Hajdú Marianna

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A kiállítás házigazdája, Gombaszögi-Szalai Tímea, Közművelődési és közönségkapcsolati szakember üdvözölte a megjelenteket a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A rendezvényen részt vett Csete Krisztián, Csór polgármestere és Kmetz Norbert, a Táci Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.

A hímzőszakkör 2021. őszén jött létre egy kis csoportot alkotva. A csapat tagjai a foglalkozások alkalmával egymást tanították, motiválták. Az idő haladtával és mentoraik segítségével, a tagok tudása és tehetsége egyre gyarapodott. Az elsajátított hímző tudást és így kézimunkáikat szívesen mutatják meg nagyobb közönség előtt is. 

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

– A hímzés mindig is a kultúránknak, a néphagyománynak egy fontos része volt. Ahhoz, hogy ez megmaradjon, – még ha nem is úgy, hogy mindennapjainknak a része – ahhoz kellenek ezek a kis körök, kis alkotóműhelyek. Nemcsak itt nálunk Csóron, hanem az ország minden egyes részén mondta köszöntőjében Csete Krisztián polgármester.

A szakkör tagjai – Fornainé,Viczai Eszter Piroska, Müllnerné Paitli Éva, Szabó Gyuláné, Szalai Istvánné, Tamásné Ádám Julianna – munkájuk elismeréséért ajándéklapot vehettek át. 

Az ünnep hangulatát az Országos Nyugdíjas KI-Mit-Tud kiemelt arany fokozat minősítéssel díjazott, Csóri Csuka Népdalkör előadása emelte. Citerán Báthory László, és a Vadrózsa Citerazenekar kísért.

A kiállítás 2022. július 11-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában