Színpompás művészeti alkotások

2022.06.03. 18:28

A belváros hat állomásán megcsodálhatjuk a virágkötők alkotta pünkösdi kompozíciókat (videó)

Zene, tánc és olykor harsány, máskor pasztellszínekben pompázó virágkompozíciók – kezdetét vette az idei Pünkösdi Virágálom. A megnyitót követő körsétán közelebbről is megismerhették az érdeklődők a virágos alkotásokat.

Héjj Vivien

Forrás: Bagotai Zsanett / Feol.hu

A pünkösdi hétvégén ismét virágpompába öltözött Fehérvár belvárosa. A virágkötő mesterek hat helyszínen alkottak különböző színpompás kompozíciókat, míg az Országalma virágos külseje az alkotók közös munkájának eredménye.

– Amikor gyerekkoromban próbáltam értelmezni a pünkösdöt, a hittanórán tanultak is azt hozták, hogy a szépségről, a szépről szól a pünkösd. Szerintem itt, Székesfehérváron a szépséget gyönyörűen megmutatja a Pünkösdi Virágálom. Igazi művészeti alkotás mindaz, amiket a virágkötők ideadtak nekünk. – fogalmazott a megnyitón Cser-Palkovics András polgármester, kinek beszéde után Szűcs Antal, az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke jóvoltából a Szentlélek jelképeként megjelenő fehér galambok repültek szerte a belvárosból, s vitték az ünnep hírét.

A megnyitót követően a jelenlévők a belváros hat állomásán kialakított virágkompozíciókat ismerhették meg közelebbről Pánczél Péter Ifjúsági és Európa-bajnok mester virágkötő közreműködésével. S ha ünnep, akkor nem hiányozhat a zene és a tánc. A körséta során az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Kókonya csoportja egyebek mellett ügyességi kanásztáncokkal, valamint mezőföldi és erdélyi táncokkal kápráztatta el közönségét. A talpalávalót Kneifel György és zenésztársai biztosították.

A hortenziák és szegfűfélék, az orchideák és pásztortáskák mellett a három napos ünnepen színes programokat kínálnak a belvárosba érkezőknek. Sok egyéb mellett kézműves foglalkozások, előadások és koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában