Különleges est

2022.05.21. 07:10

Verseket, dalokat hoztak a Vörösmarty Könyvtárba

A versek és a zene, az ének játszotta a főszerepet a Bekerített erdő című esten, amelyet a Vörösmarty Mihály Könyvtárban rendeztek.

Bokros Judit

Izsó Zita verseket, színdarabokat is ír

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egészen pontosan pedig a zenei és számítógépes részlegben, ahol Izsó Zita költő, író, valamint testvére, Izsó Nóra zenész, illetve Zoltán Áron színész adtak műsort, billentyűs hangszeren pedig Helle Maximilian közreműködött. Öröm volt látni, hogy a hétköznap délutáni időpontban sok tizenéves ült a közönség soraiban, akiknek remélhetőleg jó élmény volt a fiatalabb generá­ciót képviselő alkotók estje.

Először azt tudhattuk meg Zoltán Áron kérdései nyomán, hogyan kezdődött a kortárs magyar irodalom tehetséges képviselője, a Gérecz Attila-­díjas Izsó Zita írói pályája. Kiderült, hogy testvérével, Nórával korán egymásra hangolódtak, és amikor Zita egy időben férfiálnéven küldött verseket folyóiratoknak, akkor a játéknak Nóra is részese volt, hiszen megalkották a nem létező szerző képzeletbeli öccsét is. Később persze Zita leleplezte magát…

A költő beszélt arról is, milyen az, amikor nem a saját nevében ír, hanem belebújik egy szerepbe, és a másik ember élményei alapján ír meg valamit.

Nóra az általa szerzett album, a zene és a dalok létrejöttéről mesélt. Ezek Orfeusz és Euridiké története alapján íródtak. Nóra szép hangja és Zita különleges versei a saját, illetve Zoltán Áron tolmácsolásában különös ízt adtak ennek a délutánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában