Hangulatok

2022.05.07. 16:00

Rongyszőnyeg, lírai versekből - Zenés irodalmi estet rendeztek Fehérváron

Weöres Sándor lírájával töltekezhettünk a minap az Aranybulla Könyvtárban, ahol Rongyszőnyeg címmel rendeztek zenés irodalmi estet.

Bokros Judit

Kurta Niké és Laboda Kornél a Weöres-esten

Forrás: Pesti Tamás / FMH

A körülbelül egyórás műsorban a fehérvári származású Kurta Niké színésznő és Laboda Kornél rendező, színész, dramaturg lépett föl. Weöres Sándor Rongyszőnyeg című versciklusát dolgozták fel, ezekből hallhattunk többet levéltöredékekkel, dalokkal kiegészítve úgy, hogy közönségként magunk is részeseivé válhattunk kissé a produkciónak. Ugyanis mind­egyik részt egy-egy könyvjelző képviselt, s hogy melyik ciklus következzék, a hallgatóság dönthette el úgy, hogy húzott egyet az idézetekkel ellátott könyvjelzőkből.

Így, közösen „szőttük” hát a képzeletbeli, verses rongyszőnyeget. A műsor a sárgával indult, jött a zöld, a kék, a piros, a fehér és végül a fekete. Mindegyik színhez más hangulat kapcsolódott, amelyet a két hangszer, a tangóharmonika és a gitár erősített. Dalok is szóltak, Weöres gyönyörű, olykor pajzán soraival szerelemről, létezésről, elmúlásról, emberi gyarlóságokról. Mindenki hazavihette magával azt a gondolatot, sort, amely a legközelebb állt hozzá. Nekem például ez jutott: „Szerintem nem a gyermek a még-tökéletlen felnőtt, hanem a felnőtt a már-tökéletlen gyermek.” Tökéletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában