Aranyecset

2022.05.17. 19:32

Rajzolós, ragasztgatós, festegetős műhely

A család szolgált témául a vízivárosi óvoda Aranyecset-rajzpályázatához. A díjazottak oklevelet és rajzeszközöket is kaptak.

Majer Tamás

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Aranyecset egy országos pályázati lehetőség, gazdája az Emberi Erőforrások Minisztériuma, nemcsak óvodák, iskolás, de mások mellett szabadidős egyesületek is nyújthatnak be támogatás iránti kérelmet. Mint azt Magony Henriett óvodapedagógus, festő lapunknak elmondta, ők, az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodája az aktuális nevelési évben 4,3 millió forint támogatást kaptak. Ebből sok mindenre jut az óvoda térbeli-vizuális tehetség műhelye részére: szülőkkel közös programokra, babamúzeum-látogatásra, eszközökre, múzeumpedagógiai foglalkozásra, kiállításra.

A rajzok most az óvodát díszítik
Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vízivárosi óvodában idén a két nagycsoport rajzra, ragasztásra, festésre fogékony növendékei alkotják a műhely tagjait. Ebben az intézményben egyébként már három év fut az Aranyecset-program. Kedden történt az óvoda által kiírt, megyei szintű rajzpályázat eredményhirdetése és kiállítás-megnyitója az intézmény falain belül. 68 alkotás érkezett be, 11-et díjaztak. A Családom című rajzpályázatot Turcsik Olívia nyerte meg, a második helyen Szalai Tímea, a harmadikon Sitku Réka végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában