Mi történik azután, ha az élet tengelyt akaszt?

2022.05.14. 15:45

Lelki egészségóra és közönségtalálkozó a Vörösmarty Színház és az UNICEF szervezésében

Pelikán Fészek nézőtere teljesen megtelt középiskolás diákokkal péntek délelőtt a Vörösmarty Színház és az UNICEF Magyarország közös foglalkozására.

Majer Tamás

Az Antigoné előadáshoz kapcsolódva szervezett közönségtalálkozót és lelki egészségórát a színház és az UNICEF

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az első negyvenöt percben Nagy Péter, az Antigoné című előadás rendezője állt ki a résztvevők elé. Az alkalom e része közönségtalálkozóként is értelmezhető, amint az kiderült, a jelenlévők több, mint fele látta már az év elején bemutatott előadást. Nagy Péter kifejezte, amiképpen az Antigoné szereplői, úgy mindannyian szembenéztünk már súlyos problémákkal, s az élet rendje, hogy ez megismétlődjék. 

Még ha azok a problémák nem is olyan sűrűek, mint a drámában. A darab arról beszél, mi történik akkor, ha az élet tengelyt akaszt, ha egy megoldhatatlannak tűnő problémával szembesít. Ugyanakkor, mutatott rá a nyilvánvalóra Nagy Péter, most is van a világon valami hasonló, ami az ókori tragédiában előidézte a szörnyűségeket. A drámában egy testvér-, egy polgárháború vége után kezdődik a cselekmény… – Amikor a szomszédban háború dúl, minden kérdőjelből felkiáltójel lesz. 

A székesfehérvári Vörösmarty Színház közönsége most az Ukrajnában maradt gyerekeken is segíthet – ez pedig már a teistehetsz.unicef.hu oldalon olvasható, azon az aloldalon, amely a Vörösmarty Színház adománygyűjtéshez való csatlakozásáról ír. A pénteki foglalkozás szusszanásnyi szünet után Gál Nóra és Darabos Diána, az UNICEF Magyarország munkatársai által tartott lelki egészségórájával folytatódott. A traumák feldolgozási lehetőségéről beszélgettek a diákokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában