Frissen Fejérből

2022.05.10. 07:30

Közösségi programok szervezésére nyert forrást a kulcsi önkormányzat

Pályázati örömhírek érkeztek Kulcsra: ezúttal kulturális programok megszervezésére, lebonyolítására nyert forrást az önkormányzat, új lendületet kaphat a közösségi élet.

Héjj Vivien

Forrás: LI/DH

Fotó: LI

A Nemzeti Kulturális Alap felhívásaira nyújtott be pályázatot ez év elején Kulcs önkormányzata. A pozitív elbírálásnak köszönhetően a már hagyományosnak számító rendezvények is zöld utat kaptak. A településen új koncepciókat alapul véve szervezhetnek művészeti alkotótábor, melynek ötlete egy helybéli ifjú hölgytől származik. 

A pályázati eredmény magáért beszél: az NKA 800 ezer forinttal támogatja az újító kezdeményezést. – Van Kulcson egy fiatal hölgy, aki nemrég végzett az egyetemen és rengeteg ötlete, elképzelése van, amivel a kulcsi művészetet szeretné felemelni. Ebbe a zenei művészet, a festészet és sok egyéb terület beletartozik. – magyarázta a művészeti tábor koncepcióját Jobb Gyula polgármester A már több mint két évtizedes múltra visszatekintő KUPAC emléktúra megrendezésére 700 ezer forintot biztosít az alap. 

Az augusztusi programnak a hagyományok szerint idén is a kulcsi hajóállomás ad otthont. A jellemzően 100-150 helybélit megmozgató eseménynek szerves része az evezés, a közös főzés és ezzel együtt a tartalmas kikapcsolódás. A polgármester kiemelte, nagy segítség a támogatás, ugyanis így önerő felhasználása nélkül szervezhetnek a helyieknek tartalmas közösségépítő programot. A programok sorának még nincs vége: egymillió forintot költhet Kulcs önkormányzata a nyugdíjasok Duna-menti találkozójának megszervezésére, amely évről évre több száz környékbelinek nyújt jó hangulatú kikapcsolódást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában