Percről percre

2022.05.18. 21:02

Irodalmi szövegek ihlette est a balettszínháztól

Percről percre a címe a Székesfehérvári Balett Színház legfrissebb darabjának, amelynek bemutatóját május 25-én, szerdán tartják. Erről is beszéltek sajtótájékoztatón.

Bokros Judit

20210928 Aladdin, mesebalett, Fehérvári Balett, Vörösmarty Színház, Székesfehérvár. A képen: Egerházi Attila társulat igazgató. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Szerdán a Hiemer-házban árult el részleteket a készülő előadásról Egerházi Attila, a társulat igazgatója, akivel együtt Lehrner Zsolt alpolgármester ajánlotta a darabot, amelyet 19 órai kezdettel láthat a közönség a Vörösmarty Színházban. 

A Percről  percre című est - néhány korábbihoz hasonlóan - három koreográfiából áll össze, ezek alkotói: Egerházi Attila, illetve Ole Kristian Tangen.
A balettigazgatót ezúttal egyrészt Örkény István egyperces novellái ihlették meg, ezek alapján készült a Tilos a fűre lépni tilos! című koreográfia. Ebben maguk a szövegek "válnak" zenévé, ezekre mozognak a táncosok. A darabban – Sarádi Zsolt színművész tolmácsolásában – Örkény írásai mellett elhangzik L. Simon László Paprika koszorú című repetitív költeménye is, amit Örkény Az élet értelme című egypercese ihletett.
Másrészt Egerházi Idézőjelek címmel is alkotott koreográfiát, L. Simon László egyik korábbi könyve alapján. 

A norvég származású  Ole Kristian Tangentől pedig ismét előadják az Eltűnőben című, költői hangvételű táncművet. 
A bemutató előtt a színház kávézójában 18.15-től közönségtalálkozó kezdődik. 
Jó tudni, hogy a társulat évadzáró bemutatója június 9-én lesz a Pelikán Fészekben.  

 

Vezető képünk archív fotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában