Dalos seregszemle

2022.05.26. 21:17

Gyermekkórus-találkozót rendeztek Polgárdiban

A Kiss József Gyermekkórus Találkozót két év kényszerpihenőt követően Polgárdiban, az Aradi Ignác Művelődési Házban rendezték meg. A harmadik alkalommal életre hívott dalos seregszemlén polgárdi, lepsényi és sárosdi kórusok léptek színpadra.

V. Varga József

Forrás: Zelenák Tibor

A kórusokon kívül önálló produkcióként láthatta a nagyérdemű zongorán játszani Mayer Márkot, négykezes művet adott elő Herbszt Anett és Oláh-Molnár Gábor, gitárjátékát mutatta meg Bíró Zsombor és Tóth Bence, valamint duettben is énekelt két énekes pacsirta, Varga Emma és Rumpler Szófia. A műsorszámokat Kiss Kíra Laura konferálta.

A színes előadás repertoárjában szerepeltek ismert népdalok, klasszikus műdalok, de felcsendültek magyarságtudatunkat erősítő, mély érzésű – aktuálisan mai – dallamok és népszerű musical slágerek is. Zongorán Izinger Attila és Gabrieli-Kiss József, hegedűn Kissné Révfalvi Andrea kísérte a fellépőket. A közönség többször is vastapssal jutalmazta a produkciókat. 

Bíró Zsombor és Tóth Bence gitárjátéka, hegedűn közreműködött Kissné Révfalvi Andrea
Forrás: Zelenák Tibor

A kórustalálkozó végén a rendezvény fővédnöke, a 95 éves Fehér József karnagy-néptanító mondta el köszöntő szavait, miközben szerencsét hozó ajándékokkal lepte meg a kórusok karnagyait – Kissné Révfalvi Andreát, Kiss Bernadettet és Gabrieli-Kiss Józsefet. Az i-re a pontot végül az tette fel, hogy a nagyteremből kijövő nézőket zenés meglepetéssel fogadta a High Five nevű, polgárdi nyolcadikosokból álló együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában