Frissen Fejérből

2022.05.17. 07:20

Bicskei Napok harminckilenc éven át

Rendszereken át­íveli, de inkább összeköti a hosszú éveket a Bicskei Napok. Minden korosztálynak nosztalgia és újdonság, sok képzőművészet, alkotóerő, helyi érték felmutatása.

Zsohár Melinda

Forrás: pexels.com

Érdemes követni mindenütt a május 17–22. közötti programajánlókat, s bár a rendezvénysorozat hivatalos megnyitója csütörtökön 17 órakor lesz, már hétfőn elkezdődtek több helyszínen az események. Gyerekeknek zenés előadások, könyvtári programok, a Petőfi Művelődési Központ kívül-belül zsong végig – a születés fáján ismét olvashatók az újszülöttek nevei. Kőhalmi Zoltán szerda este a dumaszínházi fellépő a művelődési házban, pénteken ugyanitt ifjabb Béres József szól a legendás cseppekről. A Bicske Szíve Parkban Szandi és Pápai Joci élő koncertet adnak péntek este, e helyütt szombaton a Zizi Labor ébreszt friss emlékeket a veresegyházi asszonykórussal, majd Herceg Dávid, a New Level Empire koncerteznek. Filmforgatás élőben! A Kisvárosi történetek egyik helyszíne Bicske, többek között a Kultúrkúriában szombaton, s nyolc színész főz a főzőversenyen. Vasárnap Mészáros János Elek, Vadkerti Imre és Keresztes Ildikó lépnek fel, s a Bicskei Koncert Fúvószenekar. Sportos, táncos, főzős, zenés attrakciók, kisebb, kamarajellegű baráti találkozók, kiállítások várják a látogatókat. A Bicske Barátok Egyesülete és a Hazajáró közös műsora szombaton, s a Csillagszeműek néptáncosai, a senior táncosok és a shaolin ötpróbások ott, ahol délelőtt úszó- és sportversenyek követik egymást. A Futa­Bicske, Facsar-Veszeczky Andrea Bábtára, tésztaparti, a Készenléti Rendőrség zenekarának műsora – keressék ki, hol, mikor látható. Ma, kedden virágözönben gyönyörködhetnek a művelődési ház előtt, a Nagy Károly Városi Könyvtárban író-olvasó találkozóra hív Mörk Leonóra újságíró, író, aki könyveiben a múlt és jelen történelmi kalandozásaival jelenít meg női sorsokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában