Frissen Fejérből

2022.04.12. 07:00

Újra zsűri, közönség előtt szerepelhettek a diákok a Nemes Nagy Ágnes-szavalóversenyen

Kivételesen a magyar költészet napján rendezték meg a régiós szintű Nemes Nagy Ágnes-szavalóversenyt a költőről elnevezett kollégiumban.

Bokros Judit

A régiós verseny nyertese Szkoklik Brigitta lett a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumból

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nemrég szép magyar beszéd verseny volt az intézményben, hétfőn pedig újabb megmérettetés várt a középiskolás irodalomkedvelő fiatalokra. A Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban minden év januárjában, a névadó költő névnapja környékén rendezik a szavalóversenyt, amelyre a régió intézményeiből várnak jelentkezőket. A Covid miatt az elmúlt két évben itt is felborult a rend, ezért tavaly ez az esemény is elmaradt, illetve idén később tudták megszervezni.

 

Végül az április 11-ei magyar költészet napjához kötötték, így pedig még ünnepibbé tudták tenni az alkalmat – fogalmazott Éger Katalin tagintézményvezető. Ráadásul 2022-ben ünnepeljük Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulóját, amikor nagyobb hangsúly helyeződik személyére és életművére. A régiós versenyen egy Nemes Nagy- és egy szabadon választott verset kellett mondani. Utóbbit ezúttal József Attilától és Petőfi Sándortól választották a szavalók. Az öttagú, diákokat is magában foglaló zsűri elnöke Rákos Csabáné, a kollégium címzetes igazgatója volt. Az ő idejében vette föl az intézmény Nemes Nagy nevét. Az ítészek döntése értelmében a legjobb szavaló Szkoklik Brigitta (Nemes Nagy Kollégium) lett. A második Sztojka Márkó (József Attila Középiskolai Kollégium – JAK), a harmadik Dombi György Márk (Árpád Kollégium). Kovács János Benjamin (Árpád Kollégium) és Kovács Erik Lajos (JAK) emléklappal térhetett haza. A zsűri fontosnak tartotta, hogy mindenkit jutalmazzanak, hiszen nagy szó az, ha a diákok azzal töltik az időt, hogy verseket olvasnak és felkészülnek egy ilyen versenyre. A kollégiumban a közeljövőben még várhatók rendezvények a Nemes Nagy-emlékév kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában