A kamarazene varázsa

2022.04.23. 07:10

Országos verseny kezdődött a fehérvári Hermannban

Ünnepélyes keretek között nyitották meg pénteken az Országos „Alba Regia” Kamarazenei Versenyt, melyre 23 intézményből érkeznek résztvevők.

Déri Brenda

Balázs Árpád Bodzavirág című művét adta elő az iskola leánykórusa

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei immáron a 15. alkalom, hogy A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola megrendezi az Országos „Alba Regia” Kamarazenei Versenyt, melynek nyitásaként Balázs Árpád Bodzavirág című műve csendült fel egy ott tanuló lánykórus előadásában.

Az intézmény igazgatója, Király István köszöntőbeszédében úgy fogalmazott, az egyik legnagyobb, közösséget teremtő tevékenység az együtt zenélés élménye.

– Az elmúlt időszak után most egy újraépítési fázisban vagyunk. Az itt megjelentek élő példaként szolgálnak, hogy milyen nagy igény van a kamarazenélésre és a közösségek újraépítésére. Közösen szeretnék érezni a zenében lévő érzéseket. Minden gyakorló zenész tudja, hogy egymás mellett zenélni a legnagyobb ajándék – mondta az iskolavezető.

A versenybizottság egy tagja, Szabadi Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, aki évről évre visszalátogat az intézménybe, hozzátette, nagyon örül, hogy egy egész délutánon át hallgathatja a tehetségesebbnél tehetségesebb fiatal zenészeket. A bizottságban helyt kapott még Kothencz Melinda, a Pécsi Művészeti Szakgimnázium, Gimnázium és a Liszt Ferenc Zeneiskola tanára, Bonis Bona díjas, Mol Tehetséggondozásért díjas, Országos Szakmai díjas tanár és Hegyes Ádám zongoraművész is, a soroksári Galambos János Zenei Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese. A díj­átadóra és szakmai értékelésre pedig ma este fél hétkor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában