Szüleinknek nem adatott meg

2022.04.01. 11:30

Nyerges Attila: Fehérvárra hazajövök

Bár akadnak történészek, akik ezt – nem tudni, miért – tagadják, de Székesfehérvár bizony a királyok városa, ahol Magyarország királyait koronázták, a hely, amelyet több királyunk is végső nyughelyének szánt. Ha e makacs tényből indulunk ki, már nem is lehet kérdéses, hogy a nemzetben gondolkozó magyar pártszövetség, a Fidesz–KDNP miért éppen e várost választotta kampányzárójának.

Nagy Zoltán Péter

Ma Nyerges Attila és a Nélküled

Forrás: Origó (Csudai Sándor)

Ma, április 1-jén 15 órakor tartja kampányzáróját a szövetségben induló két kormánypárt. Az esemény vitathatatlan főszereplője Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor lesz, de látva az Ismerős Arcok Nélküled című dalának népszerűségét, érthető, ha kijelentjük, hogy Nyerges Attila is fontos szereplőként énekelheti el a nemzet talán legismertebb dalát.

 

Az alkalom adta, hogy Nyerges Attilát megkérdezzük néhány dologról, legelőször is arról, mennyire kockázatos egy művésznek kiállnia valamely politikai oldal mellé.

 

– Álljon elém az az ember, aki az 53 éves Nyerges Attilának megmondja, hogy mit hogyan csináljon! Felnőtt ember vagyok, el tudom dönteni, hogy mit hogyan szeretnék. És ha már így határoztam, akkor tartsák tiszteletben a döntésemet! – felelte határozottan Attila. Az énekes-zenész úgy érzi, hasonló helyzetben vagyunk, mint a rendszerváltás előtt: – Vannak a jók és vannak a rosszak, csak most a jók irányítanak.

 

Közeledik a sorsdöntő április 3., szinte kötelező kérdés: Mennyire fontos ez a nap?

 

– Emlékszem arra az első szavazásra, amelyet megtehettem. Jó volt tudni, hogy beleszólásom van a dolgok folyásába. És soha nem felejtem el, hogy szüleinknek, nagyszüleinknek ez nem adatott meg, de kiharcolták nekünk ezt a lehetőséget. Kötelességünk élni vele! – mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Nyerges Attila.

 

Új lemezzel rukkoltak elő az Ismerős Arcok zenészei, amelyen a Budapest című dal is markáns kiállást mutat.

 

– Ez egy kórkép arról, milyen állapotok uralkodnak ma a fővárosban, és mi lenne az országgal ilyen emberek irányítása mellett. Ugyanakkor egy nosztalgikus lemezről is beszélhetünk, amelyben visszaemlékezünk fiatalságunkra – mondta Attila. Az Ismerős Arcok zenekar április 22-én lép fel Fehérváron, méghozzá a FEZEN-ben, ahol az új lemezük mellett a régi dalok is felcsendülnek. Mivel másfél éves katonai szolgálatát Székesfehérváron töltötte Nyerges Attila, megemlítette nekünk, hogy ide bizony hazajár, és itt otthon van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában