Hazáért körút

2022.04.02. 17:00

„Amiért jó magyarnak lenni”

Csütörtök délután egy kerekasztal-beszélgetés során mutatták be a Hazáért körút nevű pedagógiai programot.

Déri Brenda

A beszélgetést a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Sasvári Csilla vezette, aki amolyan bevezetésként elmondta: a kezdeményezés célja, amely elsősorban az 5–8. osztályos tanulókat érinti, az, hogy felerősítsen bennük olyan értékeket, mint a hazaszeretet, hazafiság, hősiesség vagy a bajtársiasság. 
A pedagógiai program tematikája ugyanis ezeket hivatott elmélyíteni a diákokban. Mindezt úgy teszi, hogy négy helyszínen eleveníti fel bennük a magyarság történetét és „kincseit”. A Hazáért körút egynapos élménytúrája Kápolnásnyéken indul, a Vörösmarty Mihály-emlékháznál, majd a gyerekek átkerékpároznak Gárdonyba, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központba, onnan Pákozdra, a katonai emlékparkba és végül ismét Nyékre, a Halász-kastélyba. Mindegyik helyszínen interaktív foglalkozásokkal és érdekességekkel várják az általános iskolásokat.

 

Az intézmények képviselői egyöntetűen hangsúlyozták: bíznak programjuk sikerességében, melyet mi sem igazolhatna jobban, mint hogy megrendeztek már egy jól sikerült próbatúrát.

 

A Halász-kastély igazgatója, Rodics Eszter úgy fogalmazott, akkor sikeres a programjuk, ha a gyerekek a túra végén meg tudják mondani, miért jó magyarnak lenni. Sőt, mi több, büszkék magyarságukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában