Boldogít és szépít

2022.04.21. 11:30

A lelket is megérinti a Szent György kórház új kiállítása

Szerda délelőtt nyílt meg a megyei kórház Szent György Alkotókörének újabb tárlata a Balatonszabadiban készített festményekből. A 16 művész 32 alkotása az Egynapos Sebészeti Centrum falait díszíti majd a jövőben, amelyekből erőt és kitartást meríthetnek a betegek.

Kecskés Zoltán

A Szent György Alkotókör 32 festménnyel kedveskedett a kórháznak

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón beszédet mondott Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója, Nyakas Eszter ápolási igazgató, valamint Horváth Péter lovasberényi festő, a művész alkotótábor vezetője.

A megnyitón Bucsi László arról beszélt, hogy Szent György-napi ünnepséghez közeledve, a tárlat, a kiállítás megnyitója méltó felkészülést jelent lelkiekben a pénteki jeles napra. Méltatta az immáron több mint 20 éves alkotókör munkáját, amelyet hosszú évekig Szakál Antal, a Szent György Emlékéremmel kitüntetett művész vezetett, majd 2018-től kezdve Horváth Péter vette át a stafétát. A főigazgató megköszönte a társaság eddigi áldozatos munkáját és a továbbiakhoz is sok erőt kívánt. Nyakas Eszter ápolási igazgató véleménye szerint évről évre egyre szebbek a festmények. Mint mondta, izgatottan fürkészte a festményeket, amelyek meglátása szerint, segítik a kórházi szakdolgozók, orvosok gyógyító munkáját és javítják a betegek közérzetét is. Nagyon várta már az alkotókkal együtt, hogy elérkezzen ez a nap.

A megnyitón Horváth Péter, a művész alkotótábor vezetője az együtt töltött idő szépségét, az alkotás élményét, a közösség erejét emelte ki beszédében. Véleménye szerint a jó festő, akár csak a jó pap, holtig tanul és folyamatosan törekszik a tökéletességre. Mint mondta, az emberi létnek a legfontosabb értéke, ha nyomott hagyunk. Ha ezt megtesszük ki-ki a maga területén, akkor boldogabbá és szebbé tudjuk tenni a világot. A festő a képeivel, az orvos azzal, hogy meggyógyítja a betegeket, a cipész pedig úgy, hogy megsarkalja a cipőket – fogalmazott a lovasberényi művész hozzátéve, reményei szerint a bemutatott alkotások ezt a célt teljesítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában