Ajánló

2022.04.17. 14:00

A legjobb húsvéti filmek, ha kikapcsolódnának egy kicsit

Habár az időjárás szerencsére szép arcát mutatja az idei húsvét során, egy hosszú szabadban töltött nap után nincs is jobb, mint eldőlni a kanapén, és egy kellemes film társaságában eltölteni a nap további részét. Ha pedig húsvét, akkor helyezzük előtérbe az ünnepi filmeket, melyekből most összegyűjtöttünk egy csokorral, hogy lerövidítsük a keresgélés folyamatát.

feol.hu

Forrás: Pexels.com

1. Jézus Krisztus szupersztár (1973)

Egy zseniális musical, melyet minden húsvétkor érdemes újra elővenni. 1973-ban jelent meg és 108 perc a játékideje.

A sivár, félsivatagi táj közepén ősi romok mesélnek a régmúlt nagy eseményeiről. Ütött-kopott autóbusz áll meg előttük, a társulat tagjaival, akik a jelmezek kicsomagolása után nyomban nekiállnak, hogy előadják minden idők legnagyobb történetét. Júdás egy szirt fokán ülve végigtekint a pusztaságon, s azon elmélkedik, minő veszedelmeket zúdított Jézus a szegény zsidó népre. Ám a Messiás eljövetele nem csupán előtte talány. Kezdetben a többi tanítvány is értetlenül áll a Megváltó cselekedetei, s önkéntes áldozatvállalása előtt - egészen a szükségszerű végső áldozathozatalig: a keresztig.

2. Hopp

Tim Hill 2011-es alkotása, az animációt és az élőszereplős technikát ötvöző Hopp főszerepében a húsvéti nyuszi tinédzser fiát, Husit láthatjuk (akinek eredeti hangját a vígjátékok nagymestere, Russell Brand kölcsönzi), aki ahelyett, hogy a családi hagyományt folytatná, elhatározza, hogy Hollywoodba költözik és híres dobos lesz egy rockzenekarban. A kalandok akkor kezdenek bonyolódni, amikor a munkanélküli naplopó Fred véletlenül elüti a nyuszit, és át kell vennie munkáját, amíg az felépül. Igazi családi kaland, melyet a legkisebbek is élvezni fognak!

3. János evangéliuma

Philip Saville rendező 2003-as alkotása látványos és izgalmas képsorokkal mutatja be a Biblia történéseit, ahogy az János evangéliumában olvasható, anélkül, hogy bármilyen egyéb forrásból táplálkozna. Érdekesség, hogy a kanadia-brit produkció elkészültében a világ számos pontján élő teológusokkal konzultáltak az alkotók. A 180 perces film főszerepében a Lost című sorozat Desmondjaként népszerűvé váló Henry Ian Cusick látható, narrátorként pedig Christopher Plummert hallhatjuk.

4. Ben Hur

Mondhatni, ami karácsonykor a Reszkessetek betörők, az húsvétkor a Ben Hur! Ha létezik olyan film, amiben biztosak lehetünk, hogy húsvétkor valamelyik csatornán megtaláljuk, az ez! És nem is véletlenül, hiszen William Wyler 1959-es, 11 Oscar-díjas alkotása, habár iszonyatosan hosszú a maga 220 percével, megjelenése óta óriási népszerűségnek örvend mind a szakma, mind a közönség berkein belül. Nekünk, magyaroknak pedig különösen fontos alkotás, hiszen a film Oscar-díjas zenéjét Rózsa Miklós szerezte.

A történet szerint a jeruzsálemi Ben Hur egy gazdag zsidó család fia, aki egy napon újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával. A parancsnok szerint azok az új tanok, melyeket Jézus hirdet, az egész Római Birodalmat felforgathatják. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, a kálváriánál pedig egy gyönyörű rabszolgalány, Esther kíséretében is jelen van. Élete akkor fordul fel teljesen, amikor tévesen azzal vádolják, hogy Messala életére tört.

Kezdés: 0:00

5. Isten fia

Christopher Spencer 2014-ben készült nagyszabású drámája Krisztus életét, születését, tanításait, keresztrefeszítését és feltámadását mutatja be. A 2004-ben készült Passió óta ez az első nagyszabású film, mely szélesvásznon mesél Jézus életéről; és csaknem ötven év óta az első, amely a kereszténység központi alakjának teljes életútját bemutatja.

5+1 Nyúl Péter

Szigorúan nézve nem húsvéti film, de ha húsvét, akkor nyulak, és ezen az alkotáson egészen biztosan jól fognak szórakozni a legkisebbek is! Szintén egy élőszerepelős-animációs hibridről beszélünk 2018-ból, mely Beatrix Potter meséjét veszi alapul. A kék inges Nyúl Péter és testvérei vidáman élvezik Mr. McGregor kertjének időnkénti kifosztását. Miután a férfi meghal, az állatok úgy vélik, semmi sem állhat útjába a falatozásnak, ám a házat Mr. McGregor egy rokona örökli, akinek egészen más elképzelései vannak, mint a nyulaknak. Elindul a háború a földért...

Forrás: Port.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában