Sérelmezés

2022.04.15. 08:30

A diákok ötletei alapján tartottak amerikai napot a Bugátban

Hétfőn a Bugát Pál Technikum előtti téren „Amerikai helyett magyar kultúrát a BUGÁT-ba!” címen sajtótájékoztatót hívott ­össze ­Soltész Marcell, a Mi Hazánk Ifjak Fejér megyei elnöke, aki szerint nem fektet elegendő hangsúlyt az oktatási intézmény a magyar nemzeti ünnepekre.

Déri Brenda

Az Amerikai Nagykövetség munkatársai voltak a vendégek

Forrás: SE

A 17 éves elnök úgy véli, hogy nem olyan programokra lenne szükség az oktatási létesítményben, mint a szerdai, melyen amerikai napot tartottak, hanem sokkal inkább olyanokra, amelyek a magyarságot és a hazafiasságot hivatottak előnyben részesíteni. Megkerestük az intézményvezetőt, Szomor Andreát, hogy mi a véleménye a hétfői sajtótájékoztatóról, illetve annak céljáról.

– A DÖK-napot minden évben egy tanítás nélküli munkanapon szervezik meg, fontos számunkra, hogy ez a nap a diákok ötleteinek és érdeklődésének megfelelően valósuljon meg, hiszen így tehetjük emlékezetessé számukra az iskolában eltöltött diák­éveket. Azért is különleges nap ez a mai, hiszen egy diákunk a Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógussal pályázta meg az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által középiskolák számára kiírt pályázatot. Ma a pályázat nyerteseként köszönthetjük iskolánkban az Amerikai Nagykövetség munkatársait – mondta az intézményvezető. 

Majd hozzátette, úgy véli, nem probléma, ha egy diák nyitott és érdeklődő más nemzetek kultúrája iránt. Ez nem jelenti azt, hogy nem értékeli a sajátját. Az amerikai nap keretén belül a tanulók egész nap foglalkozásokon, előadásokon vehettek részt, melyek bemutatták nekik az országot. Érdeklődtem továbbá, hogyan emlékeztek meg a költészet napjára, ugyanis Soltész Marcell korábban ezt is sérelmezte, azt mondta, nem fordítottak az ünnepre elég időt és energiát. Ez azonban a vezető elmondása alapján nincs így. Tartottak ünnepséget, a tanulók részt vettek a városi költészet napi rendezvényen, illetve a tanórákon is kitértek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában