Az első bemutató

2022.03.03. 07:10

Szeszély és Prométheusz egy esten

A minap mutatta be a Székesfehérvári Balett Színház legújabb, Prométheusz című táncszínházi estjét, amelyen két darabot láthatott a közönség.

Bokros Judit

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A társulat kicsit korábbra tervezett első idei bemutatója betegség miatt nem tudott megvalósulni. Az új időpontra, február 27-ére meghirdetett előadás előtt Egerházi Attila igazgató várta közönségtalálkozóra az érdeklődőket a Vörösmarty Színház kávézójában. 

Ezután kezdődhetett meg az est, amelyen a svéd balett-táncos és koreográfus Alexander Ekman Szeszély című, korábban Fehérváron is bemutatott koreográfiája mellett a friss, Egerházi Attila által koreografált Prométheusz volt látható.

A Szeszély sok humorral telített, mégis nyugtalanító darab az emberi szorongásokról, a közösséghez való tartozás vágyáról. 

A "Prométheusz"-t a görög mitológiai alak ihlette, ám ebben a darabban, Egerházi értelmezésében a tüzet ellopó titán antihős, ezért a történetben a tragikomikus elemek az uralkodóak, a balett egyfajta burleszkké alakul át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában