Új látványosság

2022.03.09. 20:00

Nyílik a szentek parkja Dinnyésen

Akár zarándokhellyé is válhat a Dinnyési Várpark pénteken átadandó új látványossága: 614 szent szobrát áldja meg a püspök. Az esemény nyilvános, mindenkit várnak rá.

S. Töttő Rita

A szentek szobra itt még készülőben a Dinnyési Várparkban – az esti kivilágításnál a legszebb

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Március 11-én, pénteken 10 órakor veszi kezdetét a szentek parkjának átadása a Dinnyési Várparkban. Hosszú tervezői és alkotói folyamat végére kerül pont azzal, hogy ezen a napon avatják fel és áldják meg 614 szent szobrát. Alekszi Zoltán, a várpark vezetője 300 méteres, kivilágított, süllyesztett falat hozott létre az alkotásoknak, melyeket a tervek szerint Spányi Antal megyés püspök áld meg ezen a napon. A szoborpark nem egyszerű turistalátványosság lesz, annál sokkal több: a hála és a köszönet fala – legalábbis a házigazdának, aki így mond köszönetet az után a számos megpróbáltatás után, ami az életben őt érte. A szenteket – Habakuktól II. János Pálig – a fazekas-szobrász Oroszi család – Julianna, Sándor és István – készítette. Alkotásaikban megjelennek Európa mellett Ázsia, Afrika és az amerikai kontinens szentjei is: így például megkeresheti péntektől a látogató a dél-amerikai Limai Szent Rózát, az ugandai Lwanga Szent Károlyt, a kínai Lu Szent Jeromost vagy éppen a japán Miki Szent Pál szobrát. A pénteki avató után hétvégente és ünnepnapokon lesz nyitva a várpark április 15-ig. Utána hét közben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában