Felajánlás

2022.03.10. 11:30

Jótékonysági előadást tart a Vörösmarty Színház

A Vörösmarty Színház, mint a közösség színháza, fontosnak érzi, hogy minden rendelkezésre álló eszközével támogassa a háborús konfliktus miatt drámai helyzetbe került menekülteket – emelte ki a színházigazgató a felhívást részletező tájékoztatón a teátrum kávézójában.

Kecskés Zoltán

Cser-Palkovics András, Szikora János és Vargha Tamás közös sajtótájékoztatót tartott

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Sok más honfitársunkhoz hasonlóan, mi ­valamennyien ugyanolyan aggodalommal és félelemmel olvassuk a híreket, és rettegünk a háború borzalmaitól, illetve megértéssel fordulunk az elesettek felé, akiket a háború otthonaik elhagyására kényszerített. Ebben a helyzetben számunkra az volt a legfontosabb kérdés, mi az, amiben segíteni tudunk nekik – kezdte felszólalását Szikora János.

 

– Két megoldással állunk a nagy nyilvánosság elé abban a reményben, hogy élni fognak a lehetőséggel. Az egyik, hogy április 9-én és 10-én A padlás című musical teljes bevételét, kiegészülve az elő­adásban részt vevő színészek fellépődíjával – amit nemes gesztusként felajánlottak –, egy összegben átutaljuk az önkormányzat által nyitott adományszámlára. A másik pedig a teherautónk, amit szeretnénk térítésmentesen felajánlani minden civil szervezetnek, illetve mindazoknak, akik adományt szeretnének a határon túliak megsegítésére eljuttatni – tette hozzá.

 

Cser-Palkovics András polgármester, valamint ­Vargha Tamás, Székesfehérvár ország­gyűlési képviselője köszönetet mondott a színháznak a felajánlásokért, valamint a fehérváriaknak a menekülteknek nyújtott támogatásért. Mint mondták, a fehérváriak és az ország összefogása példaértékű, amire nemcsak már­cius elején, de a későbbiekben is nagy szükség lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában