Székesfehérvár képeslapokon

2022.03.19. 16:00

A Fő utcán kültéri vitrinekben Galambos Ottó képeslapgyűjtő anyaga látható

Galambos Ottó képeslapgyűjtő anyagából nyílt utcai kiállítás csütörtökön a Fő utca 3. szám alatt lévő kültéri vitrinekben.

Hajdú Marianna

Galambos Ottó képeslapgyűjtő kiállítása már látható a kültéri vitrinekben

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület utcai tárlatát Sipos Andrásnak, az egyesület elnökének köszöntője után Váczi Márk topográfus, történész és városkutató nyitotta meg. A kiállítás Székesfehérvár 1945 előtti és 1945 utáni arcát mutatja meg. Azokat a jellegzetes épületeket, közterületeket, utcákat, tereket, emlékműveket és szobrokat, amelyek hozzátartoztak valamikor a város életéhez, illetve hozzátartoznak ma is. 

A történész szerint egy dolog van, ami állandó, és az a változás. Galambos Ottó nyugdíjasként kezdett a képeslapok gyűjtésébe. Építészi végzettsége és munkái meghatározták, hogy a képeslapok gyűjtése ebbe az irányba induljon el. Gyűjtőszenvedélye a 80-as években kezdődött, 2018. januári nyugdíjba vonulásától pedig még aktívabban, napi szinten is foglalkozik ezzel. Négy év alatt több mint 1500 képeslapot cserélt postai úton negyven ország gyűjtőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában