Frissen Fejérből

2022.02.10. 07:30

Online tárlatvezetés - Különleges élményben lehetett része a megyei diákoknak

Különleges élményben lehetett része sok általános és középiskolás diáknak. Nem kevesebb, mint 35 múzeum nyílott meg előttük. Egyszerre.

Palocsai Jenő

A kápolnásnyéki emlékház is az online túra egyik állomása volt

Forrás: Pesti Tamás / FMH-archív

A székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak és a Kápolnásnyéken kialakított Vörösmarty Emlékháznak meg sem kellett nyitnia a kapuit ahhoz, hogy csatlakozzon ahhoz a 35 múzeumhoz, amelyek idén ötödik alkalommal tartottak kiállításokat a virtuális térben. A mai kor fiataljai természetesen már nem elégednének meg statikus látvánnyal, így a kiállítóterek olyan programokkal is készültek, mint a keresztrejtvényfejtés vagy a kreatív múzeumpedagógiai játék. 

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében megtartott Digitális Edukációs Múzeumpedagógiai Órák (DEMÓ) keretében a tanulók híres magyarok nyomát követve indulhattak el tudást szerezni. Az ingyenes program második alkalommal foglalkozik a híres magyarokkal. Ebben az évben is a tudósoktól és a művészektől indult a sor, de a hatalmas, akár forradalmi változásokat előidéző felfedezők is szóba kerültek. 

Az eseményt irányító Mozaik Múzeumtúra program vezetője, Makranczi Zsolt úgy fogalmazott: – Az eddigi tapasztalataink és a visszajelzések egyértelműen megmutatták számunkra, hogy erre a virtuális tudásmegosztásra és tartalmi bázisra óriási szükség és igény van. De az is kiderült, hogy jól integrálható az általános és középiskolai oktatásba. Nagy öröm és hálás feladat számunkra ötödik alkalommal azon dolgozni, hogy több mint negyven múzeum oktatási célú tartalmait gyűjtsük össze és tegyük elérhetővé a pedagógusok számára határon innen és túl egyaránt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában