Koszorúkkal emlékeztek az erdélyi költőre

2022.02.26. 07:10

Megrendezték a Wass Albert-felolvasó maratont Fehérváron

Megyeszékhelyünk immáron nyolcadik alkalommal csatlakozott a Wass Albert-felolvasó maratonhoz.

Déri Brenda

A Szent István Hitoktató és Művelődési Háznál verset szavaltak, koszorúztak

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az irodalmi esemény, mely a híres írónk és költőnk után kapta a nevét, pénteken 18 órakor vette kezdetét a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A fehérvári főszervező, Jakubek Tibor nyitóbeszédében úgy fogalmazott: Wass Albert mindenki számára példaképként szolgálhat, mind munkássága, mind pedig az élethez való hozzáállása miatt. Elmondta, hogy e kezdeményezés, mely az íróra emlékezik, még a Magyarok Szövetségétől származik. Az ő ötletük volt ugyanis, hogy legyen egy olyan irodalmi ünnep, mely középpontjában Wass Albert mellett a magyarság eszméje is helyt kap. Mint megtudtuk, a Kárpát-medencében és azon túl harminc helyszín jelezte, hogy csatlakozni kíván a 15. Wass Albert-felolvasáshoz.

 

A nyitónapon versszavalás és koszorúzás tette teljesebbé az emlékezést.

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A nyitóbeszédet követően Lendvai Patriktól hallhattuk a „Ki a magyar?” című Wass Albert-verset. Ezt követte a megemlékezés és a koszorúzás a művelődési ház belső udvarában. Majd 19 órakor indult az „Esti mese Wass Alberttel” felolvasás, amely egészen 21 óráig tartott. A felolvasáson jelen volt még Spányi Antal megyés püspök, aki a következő szavakkal illette a költőt: Wass Albert a maga életpéldájával értékrendre, kitartásra és bátorságra tanít bennünket. Az ilyen emberekre fontos feltekinteni – mondta. Ma pedig ugyanitt reggel kilenc órától tartanak egy rendhagyó Wass Albert-irodalomórát, melyet ismét felolvasással folytatnak. Az eseménysorozat este hat órakor zárul az Ars Musica kórus és a Hungarikum együttes zenés műsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában