Frissen Fejérből

2022.02.07. 07:10

Jó ügy érdekében lendülhetnek magasba a kezek Dunaújvárosban

Jó ügy érdekében lendülhetnek majd a magasba a licitáló kezek a dunaújvárosi Munkásművelődési Központ árverésén február 11-én pénteken.

Baráth Eszter

Tizennyolc alkotásra licitálhatnak majd

Forrás: Shutterstock

A központ munkatársai számos rendezvénnyel készülnek ebben a hónapban a látogatók számára. Február 11-én azonban a művészet és a jótékonyság találkozásának adnak helyet, hiszen jótékonysági árverést tartanak, az abból befolyt összeget pedig a Magyar Szívátültetettek Szövetségének ajánlják fel. 

Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója elmondta, összesen 17 darab festmény és egy fafaragás érkezett felajánlásként, ezekre lehet majd licitálni. Az alkotások Dunaújvárosból és Rácalmásról érkeznek az intézménybe, hogy aztán új tulajdonosaik otthonait díszítsék. 

Bár minden mű magáért beszél, talán mondhatjuk, hogy az egyik legkülönlegesebb az a festmény, amelynek hatására megvalósul a jótékonysági rendezvény. – Az egész onnan indult, hogy Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője festett egy absztrakt képet a jótékonyság érdekében – emelte ki Kováts Rózsa. A rendezvényen Karácsony János, a Locomotiv GT egykori énekese és gitárosa ad majd koncertet a jelenlévőknek. Az esemény 17 órakor veszi kezdetét, ahova várják a művészet kedvelőit és a segíteni vágyókat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában