Frissen Fejérből

2022.02.18. 07:30

Irodalmi est a Tamási Áron-emlékévben Székesfehérváron

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne“, Tamási Ábel trilógiája címmel Fazekas Sándor irodalomtörténész tart előadást február 18-án, pénteken 18 órakor Székesfehérváron, az Igézőben.

V. Varga József

Tamási Áronra emlékeznek

Fotó: Archív (Aegis Alapítvány)

Az irodalmi esten az Aegis Művészetért és Kultúráért Alapítvány Tamási Áron halálának 55. évfordulóján emlékezik a Kossuth-díjas székely magyar íróra. A jeles író 1897. szeptember 20-án született Farkaslakán, 1966. május 26. hunyt el Budapesten. Prózai és drámai műveket írt, közülük legismertebbek az Ábel-regények, onnan származik szállóigévé vált hitvallása: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.“

 

– Életműve stílusok és műfajok változatosságában oly mélységek és magasságok tartományában nyílik meg előttünk, hogy mindenkori emberi és nemzeti létünk kérdéseit felderíteni az irodalom, a színház, a művészet meg-megújuló hivatása. Lélekerősítő, hogy nemzedékek és szempontok színes voltában szerény igyekezettel tanúsítva: Tamási Áron változatlan időszerűséggel harsonáz az éberségre – hangsúlyozta lapunknak Takács Tamás irodalmár, az alapítvány irodalmi vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában