Frissen Fejérből

2022.02.10. 11:37

Ifjú fotós zsenik kiállítása Kápolnásnyéken

Tizenéves gimnazisták képeit mutatják be a március 31-ig tartó kiállításon a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban.

Hajdú Marianna

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A kiállított fotókat Rodics Eszter a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke értékelte már köszöntőjében – Tematikus művészeti népfőiskola lévén, szeretnénk a művészeti ágaknak sok formáját bevonni a képzéseinkbe. Egyre több művészeti ág alkotói érdeklődnek az iránt, hogy a népfőiskola munkájába bekapcsolódjanak.

 A Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum diákjainak fotóiból Fiatalos látásmód címmel rendezett tárlaton Pintér Balázs szobrászművész mondott nyitóbeszédet, majd a gimnázium diákjai zenés-táncos műsora következett. 

A tizenéves, gimnazista fotósok munkáiból Mounier Noémi, az iskola fotó tanszakvezetője szervezett kiállítást.

– A cél az volt, hogy minél sokszínűbb legyen a képanyag és minél több gyerek tudja bemutatni a műveit. Nem az volt az elsődleges szempont, hogy a legtehetségesebb alkotók képei kerüljenek csak be a kiállításra. A kiválasztott képeknél fontos volt a művészi önkifejezés, semmiképpen sem akartam, hogy olyan kép kerüljön ki, ami önmagában olyan, mintha megrendelésre készült volna. A kiválasztott képeknél fontos volt az önkifejezés. Nagyon tehetségesek a gyerekek, egytől-egyig.

 

A tanulók pedig elmondták, hogy nagy hatással van rájuk a tanárnő lelkesedése. Klein Anna (17) és Hódi Lorina (17) például a portréfotózás iránt rajong. Szívesen kísérleteznek a fényekkel, a színekkel.  

Klein Anna

Forrás: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Leginkább portrékat készítek. A kedvenc képem, amit a nagymamámról készítettem. Olyan az arca, mintha egy megelevenedett festmény lenne az életéről – mondja Anna.

Hódi Lorina Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A 18 esztendős Henyecz Noémi viszont a számára fontos pillanatokat örökíti meg legszívesebben. Az első gépét az összekuporgatott pénzéből vette, és az édesapjával azon versenyzett, hogy ki csinálja a kirándulások során a legjobb képet. Az itt szerzett sikerélmények vittek tovább. 

Németh Kristóf

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

 

Németh Kristóf (18) a jövőjét is fotósként képzeli el. A lényeg, hogy a gép a kezében lehessen. 

A kiállítás 2022. március 31-ig látogatható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában