Frissen Fejérből

2022.02.21. 07:10

Farsangi koncertet adott a Vox Mirabilis Kamarakórus

Éljen a farsang! – hangzott el a Vox Mirabilis Kamarakórus szombat esti koncertjének felvezetéseként. És bizony, nagyon is élő volt az este, a mulatság.

Bokros Judit

A Vox Mirabilis Kamarakórus ismét kitett magáért: remek hangulatot varázsoltak farsangi fellépésükön

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Vox Mirabilis Kamarakórus jubileumi, 10. hangversenybérletének farsangi koncertjén jártunk a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Szent István-teremben telt ház fogadott – látszott, hogy a népszerű, színvonalas műsorokat adó kórust sokan szeretik, követik. A kar által bevezetésként előadott kórusművek csokra után a műsorvezető, Nagy Judit köszöntötte a közönséget a fent leírt, farsangot dicsőítő felkiáltással. Megtudhattuk tőle, hogy a Vox Mirabilis hatodik alkalommal szervezett hangversenyt ebben az időszakban, ezúttal Borban az igazság! 

– Farsangi operaparádé címmel. Aztán Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte a zenerajongókat, majd megkezdődött az est, amelynek központjában valóban a bor és az ének, a zene álltak. A csodás, tiszta hangokért a kórustagokon és Zemlényi Katica karvezetőn kívül a vendégek – Zemlényi Eszter és Gábor Géza énekművészek, valamint Kéry Tamás zongoraművész – feleltek. A műsorban hallhattunk egyebek mellett Verdi- és Rossini-műveket, zongorán pedig egy önálló Debussy-darab hangzott el. A könnyed, mulattató dalok közepette játék is emelte a hangulatot: a nézők például ajándék CD-lemezeket kereshettek a székek alatt, vagy találós kérdésre válaszolhattak jutalomért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában