Frissen Fejérből

2022.02.02. 11:00

Elismert művészek tartottak kurzust a diákok számára Székesfehérváron

A Fesztivál Akadémia szervezésében díjnyertes zenészek kurzusán vehettek részt diá­kok és tanárok a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alap­fokú Művészeti Iskolában.

Baráth Eszter

Gombaszögi Barnabás az elsők között mutatta meg tudását Kelemen Barnabásnak

Forrás: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Kelemen Barnabás Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és Rohmann Ditta Junior Prima díjas gordonkaművész köszöntötte a székesfehérvári, a várpalotai és a veszprémi növendékeket, majd kezdetét vette a négyórás kurzus. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai egyesével hallgattak meg minden résztvevőt, majd értékelték a hallottakat és jótanácsokkal látták el a tanulókat. 

Fóris István, a Hermann-zeneiskola szakmai igazgatóhelyettese elmondta, sajnos napjainkban elég nehéz felkutatni és motiválni a fiatal tehetségeket, ez a program – ami Fehérvár mellett az ország számos pontjára eljut – ezt szolgálja. Az egész délutánt felölelő zenei élmény és tanulás zárásaként a művészek koncertjét hallgathatták meg a jelenlévők. BE 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában