Frissen Fejérből

2022.01.22. 07:45

Rendhagyó kiállítászáró Kisfaludon

Rendhagyó kiállítászárót szervezett péntek estére, a magyar kultúra napjának előestéjére a Kisfaludi Közösségi Ház.

S. Töttő Rita

Kilenc alkotó műveit láthatták még pénteken

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát – vezette fel a péntek esti műsort Benkő-Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője a Kisfaludi Közösségi Házban. – Mi a magyar kultúra napja előestéjén Kisfaludon kórusművekkel, versekkel és egy kiállítászáróval ünnepeljük hazánk kultúráját. 

A műsor első részében Marth Fruzsina, a Fehérvári Versünnep 2017-es győztese szavalta el Tóth Árpád: Lélektől lélekig című versét, majd pedig a Bástya Kamarakórus lépett fel. A műsor a decemberben nyílt kiállítás zárásával folytatódott. A Kisfaludi Művészkört nem csak a falakon látható festményekből ismerhette meg a látogató, de a vetített előadáson annak elmúlt 13 évéről is képet kaphatott. A rendhagyó „finisszázson” Sárközy István, a kör tagja mondta el Ady Endre: Szeretném, ha szeretnének című versét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában