Faesztergályosság

2022.01.20. 10:00

Kedvcsináló bemutatót tartottak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

Kiállítással és kedvcsináló gyakorlati bemutatóval várták a Gárdonyi Géza Művelődési Házban azokat, akiket érdekelnek a faesztergályosság rejtelmei.

Baráth Eszter

Gyönyörűen esztergált tárgyak láthatóak a kiállításon

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (MART), a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és a Magyar Faesztergályosok Egyesülete összefogásának köszönhetően nyílt meg az esztergált fatárgyak kiállítása a magyar kultúra napjához kapcsolaódóan. A fa bűvöletében című tárlat Demeter László, Kovács György, Köpf Jenő és Szalay Csaba munkáit mutatják be. 

Gonda Emma a MART képviseletében elmondta, egyesületük szeretné felélénkíteni a különböző szakkörök működését a megyében. A megnyitón Kovács György és Köpf Jenő visszaemlékeztek egyesületük kezdetére és a szakmával való megismerkedésre is. 

Ezt követően Köpf Jenő tartott bemutatót, amelynek célja a kedvcsinálás volt, hiszen február 4-től hat alkalmas foglalkozást tartanak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban azoknak, akik szeretnének megismerkedni a faesztergálás alapjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában