Frissen Fejérből

2022.01.25. 07:05

Interaktív mesedélutánt tartottak a martonvásári könyvtárban

A könyvek megszerettetését nem lehet elég korán kezdeni. Több tudományos felmérés is bizonyítja, hogy a közös meseolvasás által fejlődik a kicsik nyelvi készsége, szókincse, érzelmi intelligenciája, memóriája és képzelőereje, ráadásul egy életre szóló ajándékkal, az olvasás szeretetével gazdagodhatnak.

Kecskés Zoltán

Kicsik és nagyok is érdeklődve hallgatták Benedek Elek és Csukás István meséit Martonvásáron

Forrás: Könyvtár

Ezt vallja a Martonvásári Kulturális Egyesület elnöke, Tóth Andrásné Márti is, akinek különleges élményben lehetett része a napokban. Ahogy a gyerekek hívják, „Márti néni” egy este erejéig mesekönyvre cserélte munkaeszközeit – tollát és laptopját –, hogy Benedek Elek és Csukás István meséivel mosolyt csaljon a lurkók arcára. Mint mondta, boldogan vállalta el a felkérést, hiszen a célja, a város kulturális személyeivel együtt, hogy már pici korban megszerettessék az olvasást, a könyvtárba járást a fiatalokkal. – Nem is gondoltuk volna, hogy ennyien eljönnek! Még jó, hogy elég meleg kakaóval és kuglóffal készültünk – tette hozzá viccesen. – Legnagyobb csodálatunkra, a járvány ellenére, 20-25 apróság, illetve alsós korú diák, valamint több mint 20 felnőtt vett részt a mókával, kacagással és játékos feladatokkal is tűzdelt eseményen. Fontosnak éreztem, hogy a gyerekek interaktív formában találkozzanak Benedek Elek Sárkány Rózsa, és Csukás István A kelekótya kiskakas történetével – mondta lapunknak a meseolvasó szerepébe bújt Tóth Andrásné Márti, aki hozzátette, ez nem egyszeri alkalom volt. – A szervezővel, a Martonvásár Városi Közszolgáltató Nonprofit Kft. keretén belül működő kulturális iroda igazgatójával, Bocsi Andreával közösen azért dolgozunk, hogy havi rendszerességgel – más és más felolvasóval – hasonló esemény alkalmával is fogadni tudjuk a gyerekeket és szüleiket. Úgy érzem, elértük célunkat: mindenki jól érezte magát, sőt akadt olyan is, aki az esemény után a könyvtárba is beiratkozott! – zárta lelkesen gondolatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában