Liget műhely

2022.01.28. 07:05

A boldogtalanságról esett szó a Gárdonyi Géza Művelődési Ház olvasóklubjában

Mi is pontosan a boldogság? Mennyire körülhatárolható ez a fogalom? És mi a boldogtalanság?

Bokros Judit

A Liget M. Olvasóklub vezetője Fazekasné Sin Gyöngyi (b)

Forrás: Bokros Judit

Nemrég írtunk a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Liget Műhely Olvasóklubjáról, amelyet havonta rendeznek meg, többnyire állandó körben. 

A klubban mindig más téma kerül terítékre, például olvasmányélményektől, új kötetektől függően. Januárban Forró Bence Variációk boldogtalanságra című novelláskötete apropóján beszélgettek a résztvevők a boldogság, illetve a boldogtalanság mibenlétéről. A műhely vezetője, Fazekasné Sin Gyöngyi minden alkalomra lelkiismeretesen felkészül, körüljárja a témát. Ezúttal egy videóbejátszással is készült, amelyben maga a szerző olvassa fel Az alsó szólam című novelláját (ez bárki számára elérhető a videómegosztón). 

A klubtagok eközben vitatták meg, mit gondolnak a szövegről, hogyan viszonyulnak hozzá, attól függetlenül, hogy olvasták-e, vagy sem. Elhangzott az is, hogy friss kötetről van szó, Forró Bence először jelentkezett novellákkal, amelyeket Budapest jellegzetes színterei kötnek össze. A történetek – amelyek sokszor sejtelmesek, nem egyértelmű befejezéssel – kapcsán végül a pozitív pszichológia irányzatáról is szó esett. 

A Liget műhely – mely teljesen nyitott – következő alkalma február 22-én esedékes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában