rácalmás

2021.11.01. 13:00

Szabó Gabi, Mici vendége Rátonyi Róbert volt

Szabó Gabi, Mici, a Rádió Bézs műsorvezetője kilépve a stúdióból is várja vendégeit. A rádiós műsorvezető, a Szóvivők című könyvek írója ugyanis két évvel ezelőtt megkezdte országos programsorozatát, ahol talkshow stílusban beszélget vendégeivel, művészekkel, közszereplőkkel.

Török Tímea

Mici vendége Rátonyi Róbert volt

Fotó: Rácalmási Művelődési Ház

A rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont a nagy sikerű beszélgetős műsorsorozat legutóbbi állomásának október 19-én 18 órai kezdettel. Az Egy kávé Micivel című műsor keretében Szabó Gabi, Mici vendége ezúttal ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész, zeneszerző volt, aki szinte valamennyi élvonalbeli hazai jazzmuzsikussal játszik koncerteken, hazai és külföldi fesztiválokon, lemezfelvételeken. Mindemellett az egyik legfoglalkoztatottabb stúdiózenészek egyike. Zenekarával több nagy sikerű színházi produkciót kísér. Számtalan film-, színházi, show-, reklám- és főcímzenét komponált és hangszerelt. A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés közben is elhangzott néhány szerzemény a művésztől.

Természetesen kihagyhatatlan téma volt a nagy hírű édesapa, az operettszínész és -táncos, komikus Rátonyi Róbert élete is. Az élő talkshow közben felcsendültek régi dallamok és archív bejátszások a revük sztárjáról, akinek az emlékét nem csupán a szívében őrzi a család, de lemezeit, relikviáit a mai napig féltve ápolják.

A legendás színész dinasztia leszármazottja, a kérdésre, hogy miért nem a színészi pályát választotta, úgy fogalmazott:

– Egy családban elég egy is, aztán végül kettő lett, hiszen édesapámon kívül a húgom is ezt a pályát választotta. Én a zenén keresztül sokkal jobban tudom kifejezni önmagam.

Mici vendége Rátonyi Róbert volt
Fotó: Rácalmási Művelődési Ház

Mint elmondta édesapja otthon nem az a sztár volt, akit a közönség megismert. A szerető, gondoskodó családfővel sok időt töltöttek együtt, szerettek nevetni, színházba és moziba jártak és rengeteget utaztak.

– Büszke vagyok rá, ő a maga idejében akkora sztár volt, hogy amikor a színpadra lépett percekig tapsoltak a nézők, mielőtt megszólalt volna.

A műsor zárásaként a jelenlévők egy mini zongorakoncertet hallgathattak meg az Artisjus díjas jazz-zongoraművész előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában