Frissen Fejérből

2021.11.20. 07:15

Pilinszky műveiből nyílt kiállítás Sárszentmihályon

Pilinszky János költő születésének 100. és halálának 40. évfordulója alkalmából, A szeretet több a hitnél című kiállítást pénteken Óber Andrea polgármester nyitotta meg Sárszentmihályon, a közösségi ház nagytermében.

V. Varga József

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az évforduló alkalmából az idei esztendőben féléves programsorozatot indított a Kertész Imre Intézet, a sorozat nemcsak a költő műveinek minél szélesebb körben való megismertetését, megosztását, hanem szellemi örökségének továbbvitelét is célozza. A különleges roll up kiállítás Pilinszky életművét és legfontosabb témáit mutatja be: Isten, szeretet, hit, részvét, szenvedés, a koncentrációs táborok botránya, a megváltásra váró bűn.

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A témák feldolgozása során a költő verseiből, valamint kevéssé ismert prózai szövegeiből válogattak a kiállítás megálmodói oly módon, hogy azok a mai látogató számára is aktuálisak, érvényesek és emlékezetesek legyenek. Szavalattal közreműködött Gulyás Lajos és Lönhárd István, valamint a faluvezető. A vándorkiállítás november 26-áig tekinthető meg Sárszentmihályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában