Frissen Fejérből

2021.11.27. 07:30

Megkezdődött a Hermannban a VI. Országos Gregor József Énekverseny

Pénteken kezdődött a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában az intézmény, valamint a Tálos Edit Alapítvány által rendezett VI. Országos Gregor József Énekverseny.

S. Töttő Rita

Pénteken megkezdődött a Hermannban a VI. Országos Gregor József Énekverseny

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vasárnapig tartó, háromnapos megmérettetésre  Magyarországon és a határon túl tanuló magyar fiatal tehetséges énekesek érkeztek. Az énekverseny ünnepélyes megnyitójára pénteken kerülhetett sor az iskola belvárosi intézményében. A verseny fővédnöke Gregorné Takács Mária és Cser-Palkovics András polgármester. A diákokat és a zsűrit - Halmai Katalin, Kertesi Ingrid és Kovácsházi István operaénekeseket - Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte, majd megkezdődhetett a verseny. A megmérettetésre 89 nevezés érkezett az ország mintegy 24 intézményéből - árulta el Fóris István, az iskola szakmai igazgatóhelyettese. Több kategóriában zajlik a verseny: külön versenyeznek az alapfokú művészeti intézményben tanulók és külön a zeneművészeti szakgimnáziumok növendékei. A vasárnapi döntő során pedig kiderül, kik lesznek dobogósok, a különdíjasok és kié lesz a legkifejezőbb előadónak járó Gregor-díj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában