Frissen Fejérből

2021.11.15. 07:45

Kelemen Beatrix és Ágh Gyula Mihály képeiből nyílt kiállítás a Kultúrkúriában

Mindkét alkotó helyi kötődésű, többször szerepeltek közös bemutatón.

Zsohár Melinda

Bálint Istvánné, Ágh Gyula Mihály, Kelemen Beatrix

Fotó: Richter G.

A Kultúrkúriában Bálint Istvánné polgármester nyitotta meg Ágh Gyula Mihály és Kelemen Beatrix festményeiből a tárlatot. A két amatőr alkotó csaknem két évtizede jelenik meg műveikkel a környéken és a városban. Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc exfelesége felcsúti lakosként szervezte meg évekkel ezelőtt a Színnel-lélekkel Egyesületet, amelybe kedvtelésből rajzoló, festő, képzőművészet iránt érdeklődő társakat toborzott, irodalomszerető ismerősökkel együtt. Mára másutt máshová eshettek a hangsúlyok, ám Bicskén és környékén a dolog maradt az, ami: a helyi alkotók bemutatkozása a helyieknek. Ágh Gyula Mihály és Kelemen Beatrix régóta fontolgatták a közös tárlatot a Kultúrkúriában. Amatőrök és szárnypróbálgatók, fiatal és kiforrott festők képeit láthatják Bicskén több évtizede az érdeklődők – a jelenleg felújítás alatt lévő művelődési ház mindenkori csapata e támogató hozzáállásáról is nevezetes.

Bálint Istvánné, Ágh Gyula Mihály, Kelemen Beatrix
Fotó: Richter G.

Ágh Gyula Mihály termékeny festő, a festészet „az ő El Caminója”, vallja, több stílusban fest, a klasszikus formavilágtól a mai „kedvencig”, az absztraktig, mondta lapunknak. Élénk színek, erőteljes életigenlés jellemzi műveit, témái is széles spektrumot ölelnek fel a természettől a női aktig. „Mindennap festek, a teljes odaszánásom is ott van”, szólt ars poeticájáról a festő. Kelemen Beatrix saját bevallása szerint hosszú utat járt be, mióta először ecsetet vett kezébe. Ezúttal új műfajjal jelentkezett, a technikára az interneten talált rá, nyilatkozott lapunknak a tintafestékes eljárásról. A gyorsan száradó, savmentes, alkoholos tintacseppeket speciális papírra ejti, majd szívószál segítségével, levegővel tereli azokat egymás felé. Az absztrakt iránt mindig is erős érdeklődése volt, mondta Kelemen Beatrix, aki lapunkban több alkalommal szerepelt festményei révén is. A kiállításon saját, kézzel írott verseiből állított ki néhányat, a személyességet hangsúlyozandó. A kiállítás címe, a Fénnyel járok benned is egyik írásából való idézet. A tárlat két hétig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában