Frissen Fejérből

2021.11.04. 07:05

Alkossanak betlehemet a Betlehemi szép csillag pályázatra!

A Betlehemi szép csillag című pályázatra november 22-én és 23-án lehet beadni az igényes kézműves pályamunkákat.

Bokros Judit

A Betlehemi szép csillag pályázatra korábban is mutatós, ötletes tárgyakat küldtek az alkotók

Fotó: FMH-archív

A nagy hagyományú, karácsonyra hangoló kiállítást megelőző pályázatot idén 19. alkalommal hirdette meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Székesfehérvári egyházmegye, valamint a Szent Donát Alapítvány.

Az ifjúsági és a felnőtt kategóriában egyének és csoportok, hivatásos kézművesek, műkedvelő alkotók és alkotócsoportok egyaránt részt vehetnek. Az egyéneket és a csoportokat külön értékelik.

A Betlehemi szép csillag pályázatra korábban is mutatós, ötletes tárgyakat küldtek az alkotók
Fotó: FMH-archív

Szenczi Jánosné, a kézműves-egyesület elnöke korábbi tapasztalataik alapján elmondta: igaz, hogy előnyben részesítik a természetes anyagokat (például: üveg, csuhé, fa, papír, vessző, textil), ám volt példa nagyon mutatós, kávékapszulából alkotott kompozícióra is. A természetes anyagoknál láttak már kenyérbelet, követ is – tehát a fantáziának itt bátran teret lehet engedni. A fő, hogy a betlehemi jelenetek kézműves kivitelezéssel készüljenek, és lehetőleg azt ábrázolják, ahogyan a kis Jézus a jászolban fekszik, körülötte Máriával, Józseffel, egyéb szereplőkkel. A fiatalok azt gondolják ki, ők hogyan tudják elképzelni ezt, mit tennének oda szívesen a karácsonyfa alá – fogalmazott Szencziné.

A kézművesek kaptak már iskolai osztálytól, családtól is munkákat, és mindennek örülnek, a zsűri pedig a kiemelt alkotásokat díjazza.

A betlehemi jeleneteket a Szent István Művelődési Házban lehet leadni az említett két napon 9–17 óráig. A kiállítást november 27-én, szombaton 11 órakor nyitják meg, és ekkor adják át a díjakat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában