Mosolygós körforgás

2021.11.30. 18:00

A ráckeresztúri ovisok élete nem állt meg

A vírushelyzet országszerte fokozódik, de az élet nem állt meg. A ráckeresztúri óvodában különös figyelmet fordítanak a védekezésre, ám azért a tervezett programok sem maradnak el.

Gajdó Ágnes

Színes programokkal igyekeznek élményeket adni a gyerekeknek

Forrás: Gajdó Ágnes

Egyre aggasztóbb híreket hallani a koronavírus-járvány terjedéséről, új mutánsok megjelenéséről. Az ember csak kapkodja a fejét, ám közben teszi a dolgát. Óvodába, iskolába viszi a gyermekét, a munkahelyére siet, vagy épp home office-ban dolgozik. 

Ráckeresztúron sincs ez másként. A dolgozó szülők, akiknek óvodáskorú gyermekük van, minden reggel a Korniss utcában kezdik a napot. A járványügyi előírásoknak megfelelően járnak el, ahogyan az intézmény is igazodik a kötelező rendelkezésekhez. Tetszik, nem tetszik, a szabályokat be kell tartani. 

Gáborné Kutasi Katalin óvodavezetőtől megtudtuk, hogy a legtöbb szülő megérti a helyzetet, és együttműködő. Nemrég szülői segítséggel megtörtént az intézmény ózonfertőtlenítése is. Az óvoda dolgozói igyekeznek mindent megtenni, hogy a gyerekek a lehető legkevesebbet érzékeljenek a külvilágban zajló eseményekből. Ennek érdekében csatlakoztak például idén is az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, ami már csak azért is hagyomány, mert az óvoda Zöld Óvoda (többször is elnyerték ezt a címet), tehát kiemelt feladata az egészséges életmódra és a környezettudatosságra nevelés. Az idei hét tematikája a „Mosolygós körforgás” volt. Ezen a héten kiemelt figyelmet fordítottak az egyes csoportokban a társadalmi és természeti környezethez fűződő pozitív érzelmi viszony kialakítására. Az óvónők és a dajkák arra törekedtek, hogy megismertessék a gyerekekkel a különféle hulladékok újrahasznosítását, olyan anyagokat és tulajdonságait, amelyekből kreatív módon, a készségfejlesztést előtérbe helyezve valamiféle alkotást lehet készíteni. Előkerültek sajtosdobozok, régi pezsgőspoharak, maradék gyertyák, kávékapszulák, befőttesüvegek. 

A kézműveskedés mellett a gyerekek megtekinthették a Kalap Jakab együttes Ültess fát! produkcióját, mely a természetvédelemre, a felelős állattartásra, az értékek megőrzésére hívta fel a figyelmet játékos és vidám formában. Herkli Istvánné Marika vezetésével az óvodások még több újrahasznosítható anyaggal ismerkedhettek meg, és szebbnél szebb manók, karácsonyfák, kosárkák készültek fonalból, tobozból, tojástartóból, papírgurigából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában