Frissen Fejérből

2021.11.14. 07:20

A megyei könyvtárosok munkáját díjazták

A Vörösmarty Mihály Könyvtár online továbbképzési napjának részeként adták át a Tóth György Emlékérmet és a Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer díjat.

Héjj Vivien

Törökné Antal Mária kapta a Tóth György Emlékérmet

Fotó: könyvtár

A Tóth György Emlékérmet a megye könyvtáraiból, kézikönyvtáraiból felkért könyvtárosok és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete megyei szervezetének delegáltjaiból álló kuratórium ítéli oda. Az emlékérmet azon személyek kaphatják, akik munkájukkal, szakmai és emberi rátermettségükkel sokat tesznek, tettek a könyvtárhasználók magas szintű kiszolgálásáért. 2021-ben az elismerést Törökné Antal Mária, a dunaújvárosi József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa kapta.

Törökné Antal Mária kapta a Tóth György Emlékérmet
Fotó: könyvtár

– Én azért szeretem Marcsi nénit, mert jobbnál jobb dolgokat mutat nekünk a könyvtárban. Mindig jókedvű, vidám és vicces. Izgalmas feladatokat talál ki nekünk. Jó könyveket szokott mutatni és fel is olvas belőlük. Ha kérdezünk valamit, mindig tudja a választ – mondták a díjazottról a gyerekkönyvtár olvasói.

Helt Margit vehette át a KSZR-díjat
Fotó: könyvtár

A Vörösmarty Mihály Könyvtár által ellátott 82 megyei szolgáltató hely közül a pátkai könyvtári információs és közösségi hely idén nyugdíjba vonult könyvtárosa vehette át a KSZR-díjat (Könyvtárellátási Szolgáltatási Rendszer). Helt Margit több mint harminc évig volt Pátka figyelmes, gondos, bármikor segítő könyvtárosa. Rendszeresen indított rajzpályázatokat, szervezett könyvtári órákat, minden országos könyvtári programra igyekezett ötletes programot kínálni. A járvány alatt sem hagyta magára olvasóit, kerékpárral járta a falut, aki kérte, annak házhoz vitte a könyveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában