Frissen Fejérből

2021.10.12. 07:30

Minden lovas kocsiról a szüretet ünnepelték Sáregresen

Gyönyörűen feldíszített lovas kocsik, rajtuk mosolygós „utasok”, népviseletbe öltözött fiatal táncosok, szüretünneplők gyűltek össze október 9-én a Csók István Művelődési Háznál.

Majer Tamás

Úton és útfélen táncoltak Sáregresen

Fotó: SB

A falu híres szülötte, Csók István festőművész sem teremthetett volna szebb színkavalkádot, mint amilyent a sáregresi ruhák és virágdíszek összessége alkotott. A kora délután a szüreti felvonulással és mulatsággal kezdődő víg napot este szüreti bál követte, ugyancsak a művelődési házban. Nemcsak a falubeliek ünnepeltek, mulattak e napon, de a környék településeiről Sár­egresre érkező szomszédok, vendégek is.

Úton és útfélen táncoltak Sáregresen
Fotó: SB

A felvonuláson rengeteg lovas kocsi bandukolt, haladt végig a település utcáin. Úton és útfélen táncoltak a leá­nyok és a legények, a fiatalok és az idősek. Sáregresről nézve látszik, a magyar vidékre jellemző kedély, a hagyományok megvannak: élnek és virulnak. Varga Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője szerint Sár­egres közössége mindig összetartó volt, kifejtette, öröm látni, hogy a mai rohanó világban is őrzik a népszokásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában