Frissen Fejérből

2021.10.14. 07:10

Ízléses keretekbe foglalt bélyegcsodákból nyílt kiállítás Fehérváron

Szerda délután megnyitották a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör Bélyeg­kaleidoszkóp című kiállítását, melynek a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház ad otthont.

Déri Brenda

A kiállítás szombatig tekinthető meg

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényt a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI növendékei nyitották meg énekükkel, ezt követően a Könyvkötők Országos Ipartestülete Egyesület elnöke, Mórocz Istvánné osztotta meg velünk gondolatait. – A bélyeggyűjtés több mint hobbi, ugyanis megismertet velünk számos területet. Az állat- és növényvilágtól kezdve a történelmen át egészen a kultúrákig. Ezek mind-mind visszatükröződnek a bélyegekről. Akik ezen gyűjtők közé tartoznak, azok nemcsak egy csoport tagjai, hanem egy szoros közösség, kortól függetlenül. Sőt, akár életre szóló barátságok is szövődhetnek – mondta az elnök.

A kiállítás szombatig tekinthető meg
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Végül Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg hivatalosan is az eseményt. – Amikor felkértek arra, hogy én nyissam meg az idei Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör kiállítását, örömmel mondtam igent. Gyerekkoromban én is lelkes bélyeggyűjtő voltam, amit a mai napig az egyik legnépszerűbb hobbinak tartok. Amellett hogy hasznos időtöltés, értékőrző és -teremtő is egyben – fogalmazott. Az érdeklődőket egészen szombatig várják, akik 35 keretoldalon 26 témakört felvonultató kiállítást csodálhatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában