Frissen Fejérből

2021.10.18. 08:00

Ismét a kicsiké lehetett a tánctér Fehérváron

Az idei már a nyolcadik alkalom volt, amikor az Alba Regia Táncegyesület megszervezte a Húzd keresztül…! Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját. A szervező és a táncosok is sokat vártak erre az alkalomra, hiszen a járvány az ő számításukat is keresztül­húzta.

Baráth Eszter

Összesen kilenc gyermek- és ifjúsági tánccsoport mutatkozott be Fehérváron

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Malom utcai Táncházban kilenc tánccsoport mutatkozhatott be a szakmai zsűri előtt. – Ez a nyolcadik fesztivál egy évet váratott magára, ugyanis tavaly májusban lett volna az eredeti időpontja, csak a Covid keresztülhúzta a Húzd keresztült. Amint zöld utat kapott a kulturális rendezvények sorsa, november 7-re terveztük áttenni, akkor pedig november 3-án húzták le a rolót – foglalta össze a szervezés nehézségeit Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyüttes egyik vezetője, a fesztivál szervezője. A nagy várakozás és az elmúlt időszak megszorításai hozhatták magukkal azt is, hogy az eredetileg közép-dunántúli régiós rendezvényre Vas és Somogy megyéből is érkeztek. Volt olyan csoport, akik számára saját zenekar húzta a talpalávalót, de a nap fő zenekara a Galiba együttes volt, akik a zsűri tanácskozása alatt táncházat is tartottak a résztvevőknek.

Összesen kilenc gyermek- és ifjúsági tánccsoport mutatkozott be Fehérváron
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Összesen kilenc gyermek- és ifjúsági tánccsoport mutatkozott be. A résztvevők listáján szerepelt az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Derce csoportja, a Táncol„KODO” Táncegyüttes, a Csókakői Barkócaberkenye Táncegyüttes, a Móri Forgatós Néptáncegyüttes Murci és Puttonyka csoportja, a veszprémi Szilágyi Táncegyüttes, a komáromi Garabonciás Táncegyüttes, a szennai Zselic Alapfokú Művészeti Iskola Csingálók és Ebadták csoportjai és a gencsapáti Kópic Néptáncegyüttes. Mindannyian a háromtagú zsűri előtt mutatkoztak be, amelynek elnöke Lukács László, tagjai pedig Putz Katalin és Husvéth Csaba elismert néptáncos szakemberek, néptáncpedagógusok és koreográfusok voltak.

Majoros Andor elmondta, az idei alkalomnak nem a verseny része a fontos, hanem a barátkozás, a tánc öröme és az együtt töltött idő. Ennek megfelelően az eredményhirdetés során nem emeltek ki egyetlen csoportot sem, mindenki elismerő oklevelet kapott, és valamennyi együttes különdíjban is részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában