Frissen Fejérből

2021.10.06. 07:30

A zárt ajtó nem volt akadály a könyveket szeretőknek Fehérváron

A Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtára jutalmazta azon olvasóit, akik az ablakkönyvtár keretében a legtöbb dokumentumot kölcsönözték ki.

Baráth Eszter

Az elmúlt időszakban több hónapon keresztül zárva tartottak a könyvtárak ajtajai. Ez azonban az olvasni szeretők és a könyvtárak nagy többségének nem jelentett megoldhatatlan akadályt, a kölcsönzést megoldották ablakon keresztül. Nem volt ez másként a Mészöly Géza utcai tagkönyvtárban sem, ahol rengeteg könyvet és folyóiratot kölcsönöztek ki így a rendszeres olvasók. Tácziné Bartos Barbara, a tagkönyvtár vezetője az Országos Könyvtári napok keretében köszöntötte azt a huszonkét olvasót, akik a kényszeridőszak alatt sem hagytak fel a könyvek fogatásával és az ablakon keresztül is folyamatosan kölcsönöztek. A hűséges olvasóknak egy emléklappal és egy-egy könyvvel köszönte meg a könyvtár az aktivitást. – Nagyon várták, hiszen egy hónapig egyáltalán nem voltunk nyitva, elfogytak a könyvek és mindenki unatkozott otthon – mondta a könyvtár vezetője, mikor azt kérdeztük, hogy fogadták az olvasók a megváltozott körülményeket. Mindez az adatokból is látszik, hiszen Tácziné Bartos Barbara kiemelte, sokan egyszerre több könyvet vettek ki abban az időszakban, mivel tartottak attól, hogy ez a lehetőség is megszűnik. A legtöbb könyvet, folyóiratot Berke Miklósné kölcsönözte az ablakos rendszerben, aki összesen 241 dokumentumot vitt haza ez idő alatt, amiből jutott a férjének és az unokájának is.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt időszakban több hónapon keresztül zárva tartottak a könyvtárak ajtajai. Ez azonban az olvasni szeretők és a könyvtárak nagy többségének nem jelentett megoldhatatlan akadályt, a kölcsönzést megoldották ablakon keresztül. Nem volt ez másként a Mészöly Géza utcai tagkönyvtárban sem, ahol rengeteg könyvet és folyóiratot kölcsönöztek ki így a rendszeres olvasók.

Tácziné Bartos Barbara, a tagkönyvtár vezetője az Országos Könyvtári Napok keretében köszöntötte azt a huszonkét olvasót, akik a kényszeridőszak alatt sem hagytak fel a könyvek fogatásával és az ablakon keresztül is folyamatosan kölcsönöztek. A hűséges olvasóknak egy emléklappal és egy-egy könyvvel köszönte meg a könyvtár az aktivitást.

Az ablakos kölcsönzést legtöbbször igénybe vett olvasókat köszöntötték a Mészöly-könyvtárban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon várták, hiszen egy hónapig egyáltalán nem voltunk nyitva, elfogytak a könyvek és mindenki unatkozott otthon – mondta a könyvtár vezetője, mikor azt kérdeztük, hogy fogadták az olvasók a megváltozott körülményeket. Mindez az adatokból is látszik, hiszen Tácziné Bartos Barbara kiemelte, sokan egyszerre több könyvet vettek ki abban az időszakban, mivel tartottak attól, hogy ez a lehetőség is megszűnik.

A legtöbb könyvet, folyóiratot Berke Miklósné kölcsönözte az ablakos rendszerben, aki összesen 241 dokumentumot vitt haza ez idő alatt, amiből jutott a férjének és az unokájának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában