szívügyük a település

2021.10.30. 13:00

A virágosító mozgalom szépít és közösséget épít Rácalmáson

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület 2021. október 26-án, kedden délutánra szervezte meg a Virágos Rácalmás elnevezésű verseny díjátadóját a helyi művelődési házban. Azokat a rácalmásiakat ismerték el a vacsorával egybekötött ünnepségen, akiknek szívügyük a település virágosítása.

Török Tímea

A Virágos Rácalmásért elnevezésű mozgalom első helyezettjei, náluk a legszebb a virágok harmóniája és az összhatás

Fotó: Rácz József

A kisvárosban az utcakép szépítése nem önkormányzati feladat csupán, hanem közösségépítő mozgalom is egyben. Az egyik helyi civil szervezet, a Városvédő és Szépítő Egyesület fogja össze minden évben a virágosítással szépítő rácalmási törekvéseket.

Majerné Perusza Andrea köszöntötte a megjelenteket. Mint elmondta, idén a résztvevők maguk jelezték részvételi szándékukat a versenyben. Ugyanakkor a városvédő egyesület elnöksége úgy döntött, hogy rövid időre szünetelteti a Szép porta-versenyt, mivel azt tapasztalták, hogy évek óta nincs újabb jelentkező.

A Virágos Rácalmásért elnevezésű mozgalom első helyezettjei, náluk a legszebb a virágok harmóniája és az összhatás
Fotó: Rácz József

– Aki tehát ebben az évben pályázott a Virágos Rácalmásért-díjra, mellette nevezhetett az udvarával is, amit különdíjjal jutalmaztunk. 2021-ben huszonnégy család élt ezzel a lehetőséggel. Nem volt könnyű dolgunk, szebbnél szebb udvarokat, kerteket láttunk. Sok szempontot figyelembe véve pontoztunk, átlagoltunk és közösen döntöttünk. Nagyon nehéz lett volna kiemelni akár csak tíz díjazottat is, ezért idén mind a huszonnégy jelentkezőnk különdíjban részesül. Mivel mégis csak egy versenyről beszélünk: tizenhárman nagy és tizenegyen kicsit kisebb madáretetőt kapnak ajándékba. Akik most elismerésben részesülnek, náluk tavasztól őszig gyönyörű volt az egynyári és évelő növények, virágok harmóniája, az előkert gondozottsága, tisztasága, valamint az összhatás – értékelt Majerné Perusza Andrea, majd megköszönte a több mint tízfős értékelő csapat munkáját, és átadta a szót Steiner Lajosnak, az egyesület elnökének.

Az egyesület elnöke a Virágos Rácalmásért mozgalom első, majd a második és végül a harmadik helyezetteket egyenként szólította. A boldog díjazottaknak az emléklap mellett átadták a helyi üzletekben levásárolható vásárlási utalványokat, valamint különdíjként a kisebb-nagyobb madáretetőket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában