Frissen Fejérből

2021.10.01. 07:45

A sorozatos megnyitók napja volt Móron

Sötét felhők alatt, de a közelgő jó idő reményében telt el a Móri bornapok első felvonása. A fesztivál elindult és meg sem áll a vasárnapi tűzijátékkal felvezetett Viking-buliig.

Palocsai Jenő

Gárdonyiné Kocsi Ilona is köszöntötte az alkotókat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kovács Gergely, a móri Lamberg-kastély igazgatója nyitotta meg a Fazekasság-kályhásság? című konferenciát csütörtökön délelőtt. A szakmai konferencia a Móri bornapok nyitánya is volt egyben. Délután ötkor Kováts Judit, Bangó Aliz és Fazekas Ferenc munkáiból kiállítás is nyílt itt. Fazekas Ferenc egy nem csak nevében fazekasdinasztia sarja, aki azzal kezdte az előadását, hogy a fazekasság alapja nem más, mint a négy elem, a tűz, a víz, a föld és a levegő…

A hagyományos Kamocsay Vera gyermek- és ifjúságirajz-kiállítás megnyitója délután kettőkor volt. A Perczel-technikumban tartott esemény házigazdája, szervezője, Gárdonyiné Kocsi Ilona (képünkön), valamint Fenyves Péter polgármester köszöntötte a megjelent érdeklődőket és alkotókat. Az egyik móri oktatási intézményben, a Gárdonyi Géza EGYMI-ben összegyűjtötték a tanulók alkotásait, és azokból készítettek egy könyvet. A rajzkiállítás megnyitóján jelentették be a nagy hírt, hogy a kiadvány elkészült.

Gárdonyiné Kocsi Ilona is köszöntötte az alkotókat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Délután másik két tárlat is nyílt a már említetten túl a Lamberg-kastélyban. Az 1-es teremben Wekerle és kora címmel szerveztek kiállítást, míg kicsivel arrébb Schäffer Móric fotói tárultak a szemünk elé.

Közben az eső ellenére megteltek tartalommal a borosházak, és üzemkész állapotba hozták a vidámparki szerkezeteket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában