Frissen Fejérből

2021.09.27. 11:00

Tehetségek őszi tárlata nyílt a VOKE-ban

Több kategóriában adtak át díjakat és elismeréseket a VOKE-ban.

Palocsai Jenő

A 2020-ban kiírt pályázat 2021 szeptemberében érett be: mintegy 75 fotó látható a kiállításon

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vonósok játékával kezdődött az ALBA REGIA 2020. fotópályázatának a megnyitója és a díjátadója. A VOKE intézményvezetője, Molnár Lászlóné elmondta: – Még 2020-ban írtuk ki ezt a pályázatot két kategóriában. A pályázaton összesen 89 alkotó vett részt, akik mintegy 353 képet nyújtottak be. Székesfehérvárt 37 alkotó mutatta be 106 képpel, míg a másik, a szabadon választott kategóriában 83 alkotó 247 képpel pályázott.

A 2020-ban kiírt pályázat 2021 szeptemberében érett be: mintegy 75 fotó látható a kiállításon
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba Regia kategóriában az első helyezett Molnár Dávid lett, míg a szabadon választott téma kategóriában Horosnyi Sándor emelkedett ki a többi tehetség közül. Az elsők, illetve a dobogón állók emléklapot, valamint lézergravírozott üvegből készült díjakat kaptak emlékül. A dísztárgyakon nemcsak a nevek és a kiadás dátuma szerepel, hanem a zsűri által kiválóra minősített alkotások címe is. A zsűriben három fotóművész hölgy foglalt helyet: Szabó Márta, Baloghné Kovács Matild, és Bödő Viktória rangsorolta a beérkezett 353 képet.

Ez volt a 11. alkalom, így több mint két évtizedes hagyománya van ennek a pályázatnak, ugyanis csak két évente szervezik meg. A VOKE falaira 73 fotó került ki, de a kisebb teremben is vannak képek, ugyanis oda került a szervezésben nagy segítség Varga Csaba Ajánlom című tárlata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában