Frissen Fejérből

2021.09.18. 07:10

Fehérvári szalon, tele műalkotással

Pénteken a Csók István Képtárban nyílt meg a Fehérvár Szalon 2021 című kiállítás.

Bokros Judit

Az alkotások október közepéig láthatók

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A művészetbarátok újra fehérvári, illetve a városhoz kötődő alkotók munkáiból csemegézhetnek. A szalont alapvetően kétévente rendezik meg, tavaly azonban – a Covid miatt – ez is elmaradt. Az idén tehát három év után láthatunk válogatást a képző-, ipar- és fotóművészeti alkotásokból, amelyek közül a legjobbakat zsűri: Czene Márta és iski Kocsis Tibor festőművészek válogatták és díjazták.

Az alkotások október közepéig láthatók
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Csók István Képtárban tartott megnyitón kiderült: Székesfehérvár Megyei Jogú Város kiemelt díjazottjai Kőnig Frigyes és Cservenka Edit festőművészek lettek. A város további elismertjei Dér Adrienn képzőművész, Burián Norbert szobrászművész, valamint Végvári Beatrix grafikusművész. A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány díját – amelyet Lehrner Lóránt kuratóriumi tag adott át – Csizik Balázs képzőművész kapta.

A kiállításon – amelynek kurátorai Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek – Lehrner Zsolt alpolgármester mondott köszöntőt, a tárlatot pedig – a „lírai én szemszögéből” – Gellén-Miklós Gábor költő nyitotta meg.

Balról Lehrner Lóránt, Dér Adrienn, Csizik Balázs, Végvári Beatrix, Kőnig Frigyes, Lehrner Zsolt. Cservenka Edit betegség miatt nem tudott jelen lenni az átadón, Burián Norbert külföldön tartózkodott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A művek október 17-ig láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában