Frissen Fejérből

2021.09.27. 15:00

Mindenki megtalálhatta a neki való szórakozást

Az országos szintű kezdeményezésnek köszönhetően a megyeszékhely több pontján is megnyíltak a kulturális központok, művelődési házak.

Palocsai Jenő

Biró Anna Boglárka(b) és Pető Boglárka(J) örömmel kutat rendelkezésre álló játékok százai között.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Népművelők Egyesülete az elmúlt hétvégére hirdette meg a 15. Kultúrházak éjjel-nappal című programsorozatot. Amint azt az elmúlt másfél évtizedben megszokhattuk, idén is számos közösségi színtér várta a látogatókat.

A Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub minden hónapban akár 50-60 vállakozó kedvű gyermeket és felnőttet bevon a játékba.
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A legtöbb helyen éppen azok a civil szervezetek, klubok és baráti társaságok adták a valódi tartalmat, akik az év többi napján is színt és életet visznek a kultúrotthonokba és művelődési házakba. A fehérvári Királykút épületében például a Csipkerózsa Csipkeverő Szakkör tagjait láthatták az érdeklődők. Az Öreghegyen nyugdíjasklub tartott összejövetelt, de ugyanitt tárult fel az izgalmas kalandok birodalma is.

Biró Anna Boglárka(b) és Pető Boglárka(J) örömmel kutat rendelkezésre álló játékok százai között.
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub háromfős vezetőségét erősítő Kozma Tamás Gáspár elmondta, ők minden hónapban összegyűlnek a művelődési házban. A játékmester szerint kölcsönös haszonnal jár ez: ők használhatják a termeket, amikor abban nincsenek rendezvények, és cserébe minden érdeklődő előtt nyitva áll a kalandok és a klub kapuja, ahol a teljes társasjáték-palettával megismerkedhet bárki, aki szeretne a közösséghez tartozni.

A háromnapos rendezvénysorozat eseményeit a Felsővárosban, a Feketehegy-Szárazréten, sőt Kisfaludon és Csalán is élvezhették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában