Frissen Fejérből

2021.09.07. 07:05

Emberi történeteket szedett egy csokorba Silye Sándor

Arcok, harcok, emberek, életutak címmel jelent meg Silye Sándor újságíró kötete, amely a Honvédség és Társadalom Baráti Kör 25 éves évfordulója alkalmából mutat be huszonöt élettörténetet. Közszereplők és átlagemberek, katonák és civilek mesélnek életükről, s a honvédséghez fűződő kapcsolatukról.

S. Töttő Rita

Silye Sándor (a szerző), Benkő Andrea, Karsai Béla és Komlósi József a könyvbemutatón

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Különleges kötettel készült a Honvédség és Társadalom Baráti Kör 25 éves évfordulójára Silye Sándor újságíró, a kör elnökségi tagja: huszonöt portré, interjú került egy csokorba a könyvben, azzal a céllal, hogy bemutassa, a különböző életutakban hol s hogyan jelenik meg a honvédség témaköre. Az Arcok, harcok, emberek, életutak című portrékötetet hétfőn délután mutatta be az alkotó a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna Téri Tagkönyvtárában.

Silye Sándor (a szerző), Benkő Andrea, Karsai Béla és Komlósi József a könyvbemutatón
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Itt mesélt a szerző az előzményekről: – A huszadik évfordulóra már készült egy könyv, amely azonban inkább adathalmazzal volt tele. Így jött részemről az ötlet, hogy a huszonöt év alkalmából huszonöt embert megszólaltatok, amelyet egy kötetben fogunk össze – mesélt az alapgondolatról Silye Sándor, akinek terve pozitív fogadtatásra lelt a kör berkein belül. – Három hónap alatt készült el az anyag, amelyben vannak külföldi és hazai interjúalanyok is. Utóbbiak közt olyan közszereplők, mint a három fehérvári polgármester, Balsay István, Warvasovszky Tihamér és Cser-Palkovics András, vagy éppen Spányi Antal megyés püspök, illetve olyan katonák és civilek, akik a honvédség munkáját segítik, a honvédség és a társadalom kapcsolatát életben tartják. Olyan interjúk ezek, amelyek az emberről szólnak, nem a katonáról, nem a püspökről. Mindenki kivétel nélkül kitárulkozott és így fantasztikus beszélgetések születtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában